Julkaistu

Nora Sartovuo Ngom

Toinen yrittäjä, joka on liittynyt ekoarki.fi -yhteisöömme on Nora Sartovuo Ngom. Nora löysi meidät samaisen ekokampaamon kautta kuin Saarakin! Kiitos siis vielä Pure Orange. <3 Tapasimme kesällä ja heti oli selkeää, että Nora tulee mukaan joukkoon. Tällä hetkellä hänen meillä myynnissä olevia tuotteita ovat kauniit ja käytännölliset bambuliinat tai -rätit monessa eri värissä!

Hänellä on muuten myös oma blogi Hullun Halvat Huvit, käykäähän lukemassa sitäkin 🙂

Nora pääsee nyt kertomaan hieman itsestään ja tarinasta tuotteidensa takana.

 

“Olen turkulainen verhoilijaopiskelija, jolle käsityöt ja askartelu on aina saanut sormet syhyymään. Jotenkin koen, että käsityövimmani on vain kasvanut vuosien saatossa ja nyt koen olevani juuri oikeassa paikassa tekemässä juuri sitä, mikä on minulle tarkoitettu. Olen myös vuosien saatossa ymmärtänyt kuinka tärkeää on tehdä jotain, mitä rakastaa tehdä. Ihmisenä olen vähän semmoinen kävelevä katastrofi, mutta tietyllä tavalla nautin siitä, eikä se haittaa minua niin paljon kuin ehkä pitäisi.

Olen myös intohimoinen netti-ideoiden surffaaja. Voisin viettää tuntikausia katsellen erilaisia ohjeita Youtube-videoilta ja Facebookin DIY-sivut ja Pinterest ovat tiheässä käytössä. Koska ala-asteen käsityöopettajani asenne oli se, ettei hän vasenkätistä halunnut opettaa virkkaamaan, niinpä aikuisiälläni opettelinkin virkkaamaan juuri Youtube-videoiden avulla.  Olen aikani katsellut, että bambutiskirättejä voisi virkata itse. Moni on kehunut niitä, mutta minua vain kiehtoi se virkkaus. Rakastan pitsiä ja ideani sainkin tehdessäni virkattua pitsiliinaa, ja päätin yhdistää kaksi asiaa, ja niin syntyi bambuliina. Ajattelin että pois tylsät neliörätit ja minähän pyyhinkin pöytäni tästä lähtien pitsillä. Teinpä sitten pari lisää ja jäin koukkuun. Iloiseksi yllätyksekseni bambuliina myös toimii aivan mainiosti, eikä mielessäni edes käy ajatus, että ostaisin liinani kaupasta. Sitäpaitsi se pieni prinsessa sisälläni rakastaa katsella liinani kauneutta.

Ekologisuus on hiipinyt elämääni pikkuhiljaa, vähän niin kuin askel kerrallaan. Sanon kuitenkin eläväni omassa pinkissä kuplassani, maailmassa on niin paljon pahaa ja kaikkea en haluakaan tietää. Vajaa nelisen vuotta sitten synnytin pienen pojan, joka painoi syntyessään vain 730g, poikani sairaalassa olo jatkui yli kolme kuukautta, olin henkisesti ja fyysisesti aivan loppu. En juurikaan syönyt niinä päivinä, enkä pitänyt itsestäni mitenkään huolta. Voin todella huonosti. Pikkuhiljaa terveellisen ruokavalioajattelun kautta aloin ajattelemaan myös yleistä terveyttä. Kemikaalien käyttöä elämässämme ja sitä mukaan myös luontoa. Olen näissä asioissa siinä mielessä uusi, ettei kaikki asiat ole vielä itsestään selviä, ja matkaa siihen missä haluaisin olla on vielä.

Kesällä tavattuani Ekoarjen Marian ja Joonaksen elämääni aukesi uusi sivu. Ekoarki-porukkaan kuuluminen on avannut minulle uuden maailman, suurimmaksi osaksi positiivisesti, mutta tässäkin asiassa liika tieto lisää tuskaa ja huomaan välillä voivani pahoin vaikka omien roskien määrästä. Vanha minäni olisi nauranut ratketakseen näistä ajatuksista. Ajatukset tavaroiden kestävyydestä ja tietyistä arvoista olivat minulle uusia, aiemmin ei käynyt mielessänikään, että minua kiinnostaisi miten vaikka langat on värjätty ja kuinka minua harmittaa kun en asiaan saa mistään kunnon vastausta. Tieni tähän pisteeseen on ollut pitkä ja huomaan olevani ennen kaikkea kiitollinen kaikesta mitä minulla on. Aion kuitenkin jatkaa omaa kasvuani näissä asioissa ja jatkossakin tehdä muutoksia puhtaampaan elämään.”

 

Etsimme uusia yrittäjiä joukkoomme! Olisitko sinä tai tuttusi seuraava jäsen yhteisöömme? Laita meille viestiä, niin mennään kahville juttelemaan maailman menosta. 🙂

Noran tuotteisiin pääset täältä!